Zero Trust Strategy to Operation

Hoe leg je de brug tussen strategie en operatie?

Webinar  | 16 november, 10:00 uur |  45 minuten

Zero Trust Strategy & Operation webinar

Twee absolute Zero Trust toppers in een compact webinar: Rob Maas en prof. Yuri Bobbert over de kloof tussen strategie en operatie.

Rob Maas, Lead Architect bij ON2IT en Forrester-erkend Zero Trust Strategist, kent de operationele invulling van Zero Trust als weinig anderen. Hij ontwerpt al sinds 2014 Zero Trust architecturen, en publiceert regelmatig over diverse aspecten van Zero Trust.

Volgens hem is er een verschuiving merkbaar van een operationele benadering van Zero Trust naar het strategische niveau waarop CISO’s en CIO’s opereren. “Het gaat om een risicobenadering: wat is de impact als het mis gaat en hoe bereken ik de kosten van die impact. Dat is een economischere benadering dan je normaal gesproken hebt wanneer je een architectuur bedenkt” zegt Maas.

Prof. Yuri Bobbert, CISO van ON2IT en professor aan aan de Antwerp Business school kent de wereld van die CISO’s en CIO’s van dichtbij: hij was eerder CISO bij grote, complexe organisaties en is actief betrokken bij internationale Zero Trust initiatieven.

In bestuurskamers wordt terecht de vraag gesteld: waarom is Zero Trust een betere aanpak om mijn cyberrisico’s te beheersen. Hoe berekenen we de ROI van Zero Trust? Dat vraagt om een integrale benadering, waarbij strategie, management en de IT-operatie beter op elkaar zijn afgestemd.

In dit webinar van 45 minuten gaan Bobbert en Maas in op vragen als:

  • Waarom was Zero Trust tot nu toe vooral een operationele strategie?

  • Waarom is commitment vanuit de boardroom cruciaal voor een effectieve Zero Trust benadering?

  • Welke gereedschappen heb ik om de strategische en de operationele kant van Zero Trust met elkaar te verbinden?

  • Hoe kan ik een transparante relatie leggen tussen economische risico’s en Zero Trust op operationeel niveau?

Aanmelden

Doelgroep

CIO’s, Risk officers, Risk managers, CRO’s, CISO’s, CDO’s, CPO’s, Security Architecten, IT-Managers en Technology leaders

Meer informatie

Bij het inschrijven ontvang je meer informatie over het webinar. Hierin staat o.a. ook beschreven hoe je via je laptop of smartphone kunt deelnemen aan het webinar.

prof. Yuri Bobbert
Rob Maas

Webinar hosts: prof. Yuri Bobbert

Prof. Yuri Bobbert is CISO van ON2IT. Bobbert was voor zijn rol bij ON2IT Global Chief Information Security Officer bij NN Group (Nationale Nederlanden). Naast zijn werkzaamheden voor ON2IT is Bobbert professor aan de Antwerp Management School, waar zijn team zich onder meer bezighoudt met Cyberrisk & Security onderzoek en onderwijs. Hij promoveerde aan de Universiteit van Antwerpen en Radboud Universiteit op het proefschrift Improving the Maturity of Business Information Security.

ON2IT Lead Architect Rob Maas is de co-host van deze webinar. Rob mag zich sinds kort officieel Zero Trust Strategist noemen en is een ervaren architect met een diepgaande kennis van Zero Trust, next generation firewalls en netwerksegmentatie.

Inschrijfformulier – Zero Trust Strategy to Operation

  • Op welke vraag hoop je antwoord te krijgen tijdens het webinar?
  • We gaan vertrouwelijk om met je gegevens (zie onze privacy statement).
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.