IaaS- & PaaS-security

De vereisten voor goede security binnen public cloud: naast shared responsibility awareness; inzicht, controle en aantoonbaar compliant zijn.

Lees meer
Cloudsecurity
IaaS- & PaaS-security
SaaS-security
Containersecurity

Secure public cloud: zorg voor visibility en control!

Data en applicaties staan tegenwoordig niet meer alleen on-premise, maar vooral in public-cloudomgevingen. De Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en de Platform-as-a-Service (PaaS) omgevingen van bijvoorbeeld Azure en Amazon hebben hun business value al wel bewezen, maar de beveiliging van je data is niet automatisch inbegrepen.

cloud-visibility

Wat je nodig hebt voor goede cloudsecurity

Naast vergaande automatisering en Zero Trust strategie helpt ON2IT je aan visibility en control over je data in de cloud

 • Ontwerp

  Iedere cloud heeft haar eigen karakteristieken. Alle applicaties moeten worden voorzien van een eigen securityclassificatie. High-level design van je cloud, die naadloos aansluit op je IT-securitybeleid.

 • Inzicht

  We werken met slimme sensoren, waarmee je altijd accuraat zicht hebt op je beleid, je verkeersstromen en wie je data gebruikt.

 • Controle

  Controle wordt afgedwongen met de slimste preventiemaatregelen en best practices. Een scala aan technieken inspecteert het verkeer automatisch op (on)bekende en verdachte malware en malicieuze activiteiten.

 • Compliance

  De invoering van de GDPR verplicht je om je databeveiliging op orde te hebben, dus ook de databeveiliging in de cloud. Jij bent eindverantwoordelijk, en dient aantoonbaar in control te zijn over de informatiebeveiliging binnen je organisatie. ON2IT begeleidt de samenwerking tussen je securitybeleid, de techniek en de operatie op basis van het ON2IT Zero Trust Security Framework.

Wat houdt managed cloudsecurity bij ON2IT in

Onze managed cloudsecurity is gebaseerd op 4 pijlers: Visibility, Control, Automation en aantoonbaar Compliant.
De Managed Security Service bevat de volgende componenten:

 • High availability design

  We leveren een high availability design, waarin we gebruik maken van de Amazon of Azure Load Balancer (eventueel in combinatie met de Amazon  of Azure Traffic Manager).

 • ON2IT Cybersecurity Platform

  In het Security Automation & Orchestration Platform (SAOP) registreren we alle serviceverzoeken, compleet met vervolgstappen en -oplossingen. Je hebt altijd real-time inzicht in status en acties, met bijbehorende rapportages.

  Met het ON2IT Security Automation & Orchestration Platform (SAOP) heb je: 1 Service Point, 1 Policy Point, 1 Threat Point en 1 Reporting Point

 • Zero Trust

  We werken volgens de Zero Trust-filosofie: never trust, always verify. Met behulp van ons Zero Trust Security Framework zorgen we dat beleid, architectuur én operatie op elkaar zijn afgestemd.

 • Palo Alto Networks Next Gen Security Platform

  Identificeert zero-day threats dankzij de focus op vergaande geautomatiseerde preventie.

cloud-iaas-paas

Geautomatiseerde cloudsecurity

Dat jij verantwoordelijk blijft voor beveiliging van je data in de cloud wist je al, maar wist je ook dat geautomiseerde cloudsecurity een onmisbaar onderdeel van je IT-security zou moeten zijn?

Consistente IT-security in de IaaS- en PaaS-omgeving vereist een andere beveiligingsstrategie: de Zero Trust strategie. Zero Trust verzekert je van duurzame beveiliging van je data, inzicht in compliance en verlaging van je operationele kosten.