Automated Pentesting

Geautomatiseerde pentesten zijn een vitale maatregel voor de validatie van een Zero Trust netwerk-architectuur, maar ook voor het continu monitoren van de effectiviteit van je preventie en compliance maatregelen. ON2IT gebruikt de geautomatiseerde pentesten van Pentera als onderdeel van de Zero Trust Fitness Score.

Webinar: Automated Pentesting & Ransomware Readiness

Waarom pentesten?

In de dienstverlening van ON2IT gebruiken we pentesten als verdieping en validatie in onze Zero Trust Readiness Assessments, ook voor validatietesten van de beveiligingsmaatregelen van specifieke omgevingen, zoals EPD’s, financiële applicaties of industriële toepassingen zijn penetratietesten nuttig.

ON2IT bied je met PenTera™ gedetailleerde rapportages over kwetsbaarheden in jouw beveiliging en passende maatregelen. In deze rapportages zie je direct de resultaten van de pentest, duidelijk geformuleerd en met aanbevelingen die direct door te voeren zijn in de organisatie.

Reach & Risk security scan

Samenwerking met Pentera

ON2IT levert in samenwerking met Pentera een geautomatiseerde oplossing voor penetratietesten. PenTera™ imiteert de aanvalstechnieken van de meeste geavanceerde hackers in je eigen netwerk, dus van binnenuit.

De praktijk leert dat hier ook de meest gebruikte kwetsbaarheden in cybersecurity zitten: hackers krijgen relatief eenvoudig toegang tot een intern netwerk en kunnen vervolgens met combinaties van aanvalstechnieken steeds verder komen.

De beste pentest met een muisklik beschikbaar voor compliance en validatie

Menselijke hackers, of het nu interne Red Teams zijn of externe consultants voor de verplichte pentest, hebben een beperkt aanvalsrepertoire, zijn niet consistent, en te kostbaar om vaker dan strikt noodzakelijk in te zetten.

De geautomatiseerde oplossing die ON2IT en Pentera aanbieden gebruikt voor elke pentest alle exploit- en dynamische hacktechnieken: sniffing, Man in the Middle, laterale beweging, uitvoering op afstand, wachtwoordkraken, ethische malware-injectie en verhoging van toegangsrechten.

Installeer het platform, druk op “Play” en ga verder met je werkzaamheden terwijl de penetratietest van start gaat.

Zero Trust Fitness Score

Geautomatiseerde pentesten zijn een vitale maatregel voor de validatie van een Zero Trust netwerkarchitectuur, maar ook voor het continu monitoren van de effectiviteit van je preventie en compliance maatregelen.

De geautomatiseerde pentesten van Pentera worden daarom door ON2IT ingezet als onderdeel van de Zero Trust Fitness Score.

Automated pentesting

Voordelen van automated pentesting

Woon het webinar ‘Automated Pentesting’ bij!

Het webinar ‘Automated Pentesting’ is voor iedereen die meer wilt weten over dit onderwerp en hoe dit in de praktijk met Pentera wordt uitgevoerd.

Tijdens het webinar wordt o.a. behandeld hoe automated pentesting continu de meest uiteenlopende aanvalstechnieken simuleert, waarom automated hacking geen risico vormt voor de business continuïteit, hoe het rapportages oplevert met maatregelen die moeten worden geïmplementeerd en hoe een combinatie van pentesting en beleid ervoor zorgt dat je securityniveau het hele jaar door in orde blijft.

Meer informatie